Dekantálja minden borát -kellő mértékben-, hogy kellemes legyen a szemnek és érezze a e legfinomabb részleteket! A dekantálás levegőt juttat a borba. Az oxigénnel való találkozás a bor aromák felszabadulásának intenzitását növeli. Ne fossza meg magát ettől az élménytől! A speciális üvegre írható fehér ceruzával ráírhatja a kedvenc borának évjáratát, megnevezését, a kóstoláskor tapasztalt aromajegyeket stb.
L'Atelier du Vin
Az "Atelier du Vin" 1926 óta gyárt borászati, borkóstolásra és bor szervírozásra alkalmas eszközöket. Cégünk ez idő alatt a borászati segédeszközök specialistájává nőtte ki magát. Legújabb termékeinket mi magunk tervezzük a modern borszakma egyedi és tömeges igényei szerint.
Inspirációnk a borászok, maga a bor és egyfajta modern hedonizmus a borral kapcsolatban. A borászokkal együtt dolgozva ismerjük meg igényeiket és tőlük szerezzük elsődleges inspirációinkat. A tapasztalataik, szakmai kihívásaik és kitartásuk egyszerre nyűgöz le és irányít minket.
Szeretnénk részt venni korunk bor készítésének örömteli rituáléin, az előkészítésben és a felszolgálásban egyaránt. Meg vagyunk győződve, hogy a borok és a borkészítés jobb megismerése csak fokozza a borkóstolás élvezetét, amitől csak további személyes élményekkel gazdagodhatunk. Természetesen előnyben részesítjük a nemes fajtájú, minőségi borokat, melyek a természetesség és a szőlő méltó feldolgozásának tiszteletét követik.
Termék adatok
Dekantálja minden borát -kellő mértékben-, hogy kellemes legyen a szemnek és érezze a legfinomabb részleteket!
A dekantálás a borhoz levegőt juttat. Az oxigénnel való találkozás a bor aromák felszabadulásának intenzitását növeli: ne fossza meg magát ettől az élménytől!
A dekanter a speciális kör formának köszönhetően maximalizálja a bor aromakibocsátását ha szükséges akár egy egyszerű forgatással.
A speciális üvegre írható fehér ceruzával ráírhatjuk a kedvenc borunk évjáratát, megnevezését, vagy éppen az aromajgyeket kóstolt borról.
A módszer: Vegye ki a bort a borhűtőből kb. 1-2 órával az étel és bor fogyasztás előtt.
Válassza ki a borhoz illő dekantáló kancsót.
Lassan Öntse a bort a dekanterbe, ha lehet végicsurgatva a dekanter belső felületén.
A fiatalabb borokat elég 1 órával a fogyasztás előtt dekantálni, ami lágyítja a bort, kevésbé lesz harapós és több testet ad neki.
Az öregebb boroknál nagyon finoman végezze a dekantálást, pont az étkezés előtt, ami lehetővé teszi a lerakodás és üledék eltávolítását is.
Anyaga: szájjal fújt üveg
Származási ország: Európa
Méret (doboz): 23 x 23 x 26,5 cm
Termékadatok | |
---|---|
Márka
|
Atelier du Vin |