0
Új termék
Kifutó
Csomagban is kapható
Csomagajánlat

Domo DO353VD profi gyümölcs és zöldség aszaló gép

Cikkszám: 001403

EAN: 5411397121523

Raktáron

Bruttó ár: 59 990Ft
Nettó ár: 47 236Ft+ ÁFA
db
Szállítás díjmentes Br. 50.000.- FT felett
Szállítási idő : 1 munkanap
WEBSHOP_PRODUCT_WARRANTY : Garancia 1 év
Személyes átvétel: Dec 22-ig / Jan 2-től
Termék visszavétel
Legyen a törzsvásárlónk
Aszalt gyümölcsöt házilag - Domo gyümölcs- és zöldség aszaló
Fogyasszunk minél gyümölcsöt és zöldséget a szenonján kívül is! De mi lesz, ha a gyümölcs vagy zöldség szezonjának vége? Ha előre gondolkodunk és netalán még egy kis otthoni kerttel is rendelkezünk, akkor mindenképpen érdemes eltennünk az azonnal nem elfogyasztható többletet szárított, aszalt formában is.
Szinte valamennyi gyümölcs aszalható: eper, cseresznye, meggy, kajszibarack, szamóca, áfonya, ribiszke, bodzabogyó, körte, szilva stb. Érdemes zöldségeket és fűszernövényeket is aszalni, pl. sárgarépa, petrezselyem, pasztinák gyökér, vörös- és póréhagyma, zellergumó, sóska spenót, kapor, lestyán, majoranna, citromfű is egyszerűen aszalható.
Az aszalás legkényelmesebb módja a aszalógéppel készítjük. A melegítés és levegőáramoltatás elvén működő aszalók időjárástól függetlenek és energiatakarékosak - a nyitott ajtajú sütőben történő víztelenítéshez képest-. A jobb készülékek a tálcák folytonos mozgatása nélkül egyenletesen, a gyümölcshöz szükséges hőmérséklet szabályzással tudnak szárítani. A gyümölcs víztartalmát fokozatosan, lassan kell csökkenteni, különben elveszíti az értékes tápanyagokat. Az aszalást addig végezzük, amíg a gyümölcsök víztartalma kb. 20 % -ra, a zöldségeké kb. 8 % -ra csökken. Az aszalt gyümölcsök pedig nagyon egészségesek, megőrzik tápanyagtartalmukat és bármikor fogyaszthatjuk, amikor a szezonjának már vége.

Termék adatok

Profi gyümölcs és zöldség aszaló gép
Készítsen ropogós textúrájú, házilag szárított gyümölcsöket, zöldségeket, színes ropogós gyümölcs kreációkat, zöldség csipszet asztalára.
Akár napon szárított paradicsomot, fűszernövényeket, vagy szárított húst és sonkát is készíthet az aszaló géppel.
Ízekben gazdag, vitamindús különleges étel variációt nyújt a téli napokban is.
Meghosszabbítja a gyümölcsök, zöldségek eltarthatóságát szezonidőben.
Időzítő: 30 perctől - 19 óráig
Hőmérséklet szabályzás: 35-70 C fokig
Könnyen tisztítható fém rácsok
Tartozék: 6 db rozsdamentes acél szárító tálca
Teljesítmény: 420-500 Watt
Méret (doboz): 48 x 37,5 x 34,5 cm
Súly: 7 kg

Termékadatok
Márka
Domo
Aszalt gyümölcsöt házilag - Domo gyümölcs- és zöldség aszaló
Fogyasszunk minél gyümölcsöt és zöldséget a szenonján kívül is! De mi lesz, ha a gyümölcs vagy zöldség szezonjának vége? Ha előre gondolkodunk és netalán még egy kis otthoni kerttel is rendelkezünk, akkor mindenképpen érdemes eltennünk az azonnal nem elfogyasztható többletet szárított, aszalt formában is.
Szinte valamennyi gyümölcs aszalható: eper, cseresznye, meggy, kajszibarack, szamóca, áfonya, ribiszke, bodzabogyó, körte, szilva stb. Érdemes zöldségeket és fűszernövényeket is aszalni, pl. sárgarépa, petrezselyem, pasztinák gyökér, vörös- és póréhagyma, zellergumó, sóska spenót, kapor, lestyán, majoranna, citromfű is egyszerűen aszalható.
Az aszalás legkényelmesebb módja a aszalógéppel készítjük. A melegítés és levegőáramoltatás elvén működő aszalók időjárástól függetlenek és energiatakarékosak - a nyitott ajtajú sütőben történő víztelenítéshez képest-. A jobb készülékek a tálcák folytonos mozgatása nélkül egyenletesen, a gyümölcshöz szükséges hőmérséklet szabályzással tudnak szárítani. A gyümölcs víztartalmát fokozatosan, lassan kell csökkenteni, különben elveszíti az értékes tápanyagokat. Az aszalást addig végezzük, amíg a gyümölcsök víztartalma kb. 20 % -ra, a zöldségeké kb. 8 % -ra csökken. Az aszalt gyümölcsök pedig nagyon egészségesek, megőrzik tápanyagtartalmukat és bármikor fogyaszthatjuk, amikor a szezonjának már vége.
Milyen gyümölcsöket aszalhatok?
Gyümölcs Előkészítés / Szárított állag / Szárítási idő (óra) Sárgabarack (Szeletelje fel és vágja ki a magot.), Lágy, 13-28
Narancshéj (Vágja hosszú csíkokra.), Törékeny, 6-16
Ananász (frissen hámozza meg és szeletelje szögletes darabokra), Kemény, 6-36 Ananász (konzerv esetén: öntse le a levét és szárítsa meg), Lágy, 6-36
Banán (Hámozza meg és szeletelje 3-4 mm vastagságú darabokra.), Ropogós, 8-38
Szőlő (Nem szükséges szétvágni), Lágy, 8-26
Cseresznye (Nem szükséges kimagoznia. Csak akkor magozza ki, mikor félig kiszáradt.)
Körte (Hámozza meg és szeletelje fel.), Lágy, 8-30
Füge (Vágja fel), Kemény, 6-26
Vörös áfonya (Nem szükséges szétvágni.) Lágy, 6-26
Őszibarack (Vágja ketté és vegye ki a magját mikor már félig kiszáradt.), Lágy, 6-26
Datolya (Vegye ki a magját), Kemény, 6-26 Alma (Vágja ki a belső szív részét és vágja egyenlő szeletekre.),Lágy, 4-8
Megjegyzés: A szárítás időtartama függhet az adott szoba hőmérsékletétől és páratartalmától, a termékek páratartalmától, a termékek vastagságától, stb.

Zöldségeket is aszalhatok?
Igen, zöldségeket is lehet aszalni, ennek részleteit a használati útutatóban található.

Húst, halat, baromfit vagy vadhúst is aszalhatok?
Igen, de az előzetes előkészítés nagyon fontos a húsoknál az Ön egészségére nézve, a javaslatokat a használati útmutatóban szerepelnek.

Segíthetünk? Információ kérés

Biztonsági kód

Rólunk

Társaságunk több, mint 25 éves múlttal rendelkezik a magyar és közép-európai import és disztribúciós piacon. Vásárlóink között szállodák, éttermek, koncerttermek, bevásárlóközpontok, üzletek és nagy számban magánszemélyek is megtalálhatóak. Termékeink között konyhai-háztartási, kültéri-beltéri, lakás-HORECA termékek is megtalálhatóak.

1161 Budapest, Rákosi út. 131

(36-1) 403-2724

info@optitech.hu

H-CS 9-17, P 9-14

Kosár tartalma
Tovább a kosárhoz